1089

A incercat sa ascunda cherestea de ochii vamesilor

A incerca sa duca de nas oamenii legii, dar a fost prins. Este vorba despre un sofer de camion, care a prezentat in actele de la vama ca transporta 24m3 de cherestea, dar de fapt avea in autocamion 44m3 de cherestea. 


Potrivit Serviciului Vamal al SV, pe 7 august la pista de intrare în RM a postului vamal Ocniţa - Secureni pentru efectuarea controlului de frontieră s-a prezentat un autocamion cu remorcă, cu numere de înmatriculare de Bălţi. Conform actelor prezentate colaboratorilor vamali, unitatea auto transporta din Ucraina marfa, cherestea tivită din conifere, în adresa unui SRL din r-l Edineţ.


Şoferul a depus declaraţia vamală de tranzit şi ulterior colaboratorii vamali au efectuat controlului fizic al compartimentului marfar. Ca rezultat al controlului amănunţit a fost depistat că cantitatea indicată în acte (24m3) nu corespunde cu cea transportată de facto (44m3). Încercarea de introducere a unui surplus de cherestea, denotă o tentativă de diminuare a valorii lotului marfar.


Cazul dat este cercetat de către Secţia Contracararea Fraudelor vamale a Biroului vamal Briceni, în vederea sancţionării agentului economic pentru încălcarea regulilor vamale. De menţionat, că declararea neautentica a cantităţii mărfii sus nominalizate constituie o contravenţie vamală cu răspundere materiala în conformitate cu art. 231 al. (6) Cod Vamal al RM.
 

tv7.md

0