1196

Un jurnalist-spion moldovean a fost arestat cu un întreg "set de unelte"

 

O perioadă îndelungată de timp Serviciul de Securitate al Ucrainei a urmărit un cetăţean al Republicii Moldova, Semion Nikulin, pentru a descoperi activitatea de spionaj a acestuia. Informația provine de la o sursă din serviciul special.


"El a fost arestat în flagrant delict cu un “set de domn” al spionului. Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a urmărit o perioadă îndelungată de timp, iar transmiterea informației, care a avut loc recent, a fost efectuată sub supravegherea serviciului ucrainean de contraspionaj ", a declarat interlocutorul "Interfax-Ucraina".
El a mai adăugat că în prezent este desfăşurată a anchetă pentru acest caz.
La rândul său, Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a raportat că monitorizează situaţia cu detenţia lui Nikulin.


"Noi monitorizăm situaţia creată. El are un avocat. Iar consulul nostru deja a avut o întrevedere cu deţinutul", - a spus şeful interimar al misiunii diplomatice moldoveneşti, Ivan Bularga.


Întrebat despre poziţia ambasadei vis-a-vis de situaţia dată, diplomatul a declarat: "Judecata va stabili (este el vinovat sau nu) şi va evalua aceste acţiuni".


Amintim că, în ziua de 7 august, în mass-media a apărut informația că Serviciul de Securitate al Ucrainei suspectă de spionaj un cetăţean al Republicii Moldova, fost jurnalist al ziarului "Nezavisimaia Moldova" şi angajat al agenției Moldpres.


politik.md

0