471

Fostul primar din Congaz risca sa stea dupa gratii pentru fals în acte publice

Fostul primar al satului Congaz, raionul Comrat, este suspectat că ar fi înstrăinat bunuri aflate în gestiunea primăriei, astfel prejudiciind Bugetul de Stat cu circa 300 000 de lei.
Potrivit Serviciului de presa al MAI, în perioada activității sale în calitate de primar al satului Congaz, acesta ar fi falsificat decizia Consiliului raional, fapt care i-a permis vânzarea două terenuri, unul de 30 ari, iar altul de 153 metri pătrați.


Conform deciziei Consiliului raional Comrat, primarul de Congaz avea dreptul să comercializeze doar 15 ari și, respectiv, 65 metri patrați de teren. Acțiunile ilegale ale ex-primarului au prejudiciat bugetul de stat cu circa 100 mii de lei în primul caz și cu aproximativ 200 mii de lei în cel de-al doilea caz.

Actualmente, bărbatul este cercetat penal în baza art. 332 Cod penal al RM. Dacă va fi găsit vinovat de „Fals în acte publice”, ex-primarul riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 2 ani, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.


tv7.md

0