fifineatza...in felul asta mai si inveti ceva, nu?...
inveti atunci cand nu-ti ajuta calculatorul. Trebuie sa ei puzzle-ul, sa setezi partida, pui calculatorul sa lucreze la iteratii maxime si studiezi. Dar atunci cand calculatorul spune ca asta e miscare gresita atunci nu inveti nimic.
nobodyforever...Ничья - как и требовалось доказать...
ctd,, da, easta este raspunsul corect! :) ymi pare bine ca s'a dat un raspuns pentru problema,, fie el shi timp de un an,, problemele frumoase ashteapta uneori shi mai mult - rezolvarea lor... cyt che priveshte faptul::28,,
nobodyforever...Murometzyx: "... da,, 2000 stelutse's yn jok.! pentru...
asta spune ca suntetsi o fire foarte grabita in a fache concluzii.. iar angajamentele eu le respect,, shi le yndeplinesk.
nobodyforever...Не можешь держать слово - так не выпендривайся....
nu ash crede ca asta mi se adreseaza mie,, .. ;)
uite 2000 stelutse,, nich mai mult nich mai putsin
murometzyx...P2: Albul la mutare (white to move, mate in 6) si pune mat yn 6 mutari,.. >...
Решение этой задачки следующее :
1. Rg1-c1+ Kc8-b8 (единственный ход черных) 2. Qa5-b4+ Kb8-a8 (единственный ход черных) 3. Bh5-f3+ Re3:f3 (черным здесь нельзя 3. ... Qe8-e4 , так как следует мат 4. Rc1-c8x, также нельзя 3. ... Rd7-d5 , так как следует мат 4. Qb4-b7х , а на ход черных 3. ... Re3-е4 последует 4.Qb4-e4+ и далее смотри ниже) 4. Qb4-e4+ Ka8-b8 (брать 4. .... Qe8:e4 нельзя, так как следует мат 5. Rc1-c8x) 5. Qe4:e8+ Rd7-d8 6. Qe8:d8x
Итак, если без коментариев, то решение выглядит следующим образом :
Во-первых, не надо превращать тему шахмат в "национальные" разборки... Я же про шахматы, а ты - про язык.
Во-вторых, я как видишь твой язык понимаю (раз отвечаю на твою реплику), а вот то что ты не понимаешь по-русски - это, скорее всего, твой недостаток.
В-третьих, desi cunosc romana nu mai putin decit tine, multstimate, fifi, totusi sunt de parerea, ca fiecare din noi este in drept sa utilizeze in dialog anume acea limba pe care o considera de cuviinta. Si nu ma m..te la cap. Apropo, temele nationale (inclusiv si limbile vorbite sau utilizate in dialoguri) in acest forum se gasesc un pic in alte zone - du-te si discuta pe acele "meleaguri" si lasa baietii apolitici sa se gindeasca la frumusetea sahului... Multumesc anticipat!
nobodyforever...temele nationale (inclusiv si limbile vorbite sau utilizate in dialoguri) in acest forum se gasesc un pic in alte zone -...
Mister, eu nu fac politica si nici nu ma bag in probleme nationale, DAR mi se se pare normal daca o persoana foloseste limba romana in "dialogul" cum l-ai numit tu, sa i te adresezi in limba romana... Asta tine de respectul fata de cealalta persoana, care chiar daca nu o vezi, exista. Si, inca ceva: nu mi te mai adresa cu asemenea axpresii (citez: "
nobodyforever...fifi: "... Nu toata lumea cunoaste rusa ..." - Во-первых,...
NobodyForever: "... nu ma m..te ..."), pentru ca am sa rog moderatorul acestei teme sa te cenzureze. Eu, nu cred ca te-am ofensat in vreun mod in mesajul
fifi...NobodyForever: "... Решение этой ..." - Mr. Nobody,...
ca sa-mi raspunzi astfel. Daca tu nu vrei sa folosesti limba romana, e alegerea ta, dar macar foloseste un limbaj adecvat si nu ma lua pe mine peste picior. A! Si, era sa uit: eu, scriu in aceasta sectiune a forumului deoarece mai joc si eu sah. Nu sunt asa mare experta, dar ma descurc. Daca arunci o privire prin tema "vreau sa ma laud", ai sa gasesti destule partide de sah postate de catre subsemnata. Toate cele bune!
fifi...mi se se pare normal daca o persoana foloseste limba romana in "dialogul" cum l-ai numit tu, sa i te adresezi in limba romana......
Муромец, на реплику которого я ответил часть своего сообщения написал по-английски... Правда и то что он остальнйю часть написал по-румынски... Ну а я ответил по-русски. Это еще оаз подтверждает факт, что в теме касающейся шахматам все языки являбтся приемлемыми... Кому это не нравится или / и не понятно, полагаю надо читать только то что им понятно... Не надо комментировать в аспекте того что язык общения неприемлен. Полагаю, что ты как "joc si eu sah" гуляя по Инету и попадая на зарубежные сайты, не рекомендуешт направо и налево всем, чтобы они писали по-румынски, как бы ты кроме этого языка ничего более не понимаушь?
fifi...Asta tine de respectul fata de cealalta persoana...
Тебе не следует высказываться по поводу моего респекта по отношению к Мурометцу - не твое это (собачье дело) ... Мы довольно взрослые парни, чтобы в своих отношениях разобраться без посторонней (тем паче, бабьей) помощи!.
fifi...pentru ca am sa rog moderatorul acestei teme sa te cenzureze...
Мне кажется, что модератор должен как раз наказать тебя - за высказывание в
которое совсем не касается шахматной темы. Не я первый начал "накатывать"... Ты был(а) первой - тебе и надо отвечать...
fifi...ai sa gasesti destule partide de sah postate de catre subsemnata...
Да ладно - играй... Я что тебе мешаю? Я в тех ьемах где ты "геройствуешь" не вмешивался? Нет! Значит чего ж ты вмешиваешься в теме, где у тебя нет АБСОЛЮТНО НИКАКИХ результатов? Или чешится? Так - это не здесь... Это в аптеке лечится...
И вообще, что ты лезешь не в свое дело - я что с тобой общался? Или моя реплика
nobodyforever...Murometzyx: "P2: Albul la mutare (white to move, mate...
к Мурометцу тебя как-то касается ? Ты ее не поняла - так, а может я специльно написал так, чтобы именно ТЫ не понимала...
Тебе что никак хочется нарваться на комплименты ? Так я могу - поверь, могу...
Eu nu cunosc rusa, de aceea am scris mesajul
(vroiam sa inteleg cum ai comentat problema de sah despre care era vorba in mesajul
murometzyx...P2: Albul la mutare (white to move, mate in 6) si pune...
respectiv
murometzyx...P2:...
). Nu inteleg de ce te-ai ofensat asa la o simpla remarca? Eu nu am avut nici o intentie rea, pur si simplu nu intelegeam si te-am rugat sa scrii in romana. De asemenea nu inteleg ce mi-ai raspuns la mesajele
si
nobodyforever...fifi: "... mi se se pare normal daca o persoana foloseste...
dar, astazi, am invatat ceva: uneori este mai bine sa stai deoparte cand nu intelegi si, cred, ca asta voi face de acum inainte. Imi pare rau daca am deranjat. La revedere!
fifi...pur si simplu nu intelegeam si te-am rugat sa scrii in romana...
Чтобы твоя фраза в
murometzyx...P2:...
звучала как просьба, а не как издевательство с высоты великорумынского шовинизма НЕОБХОДИМО БЫЛО чтобы вместо слова "totusi" стояло слово "si". Вот с такой МАЛЕНЬКОЙ деталькой - это было бы совсем по-другому воспринято. А так как ты написал(а)- это выглядит как призрение... Вывод: тебе следует еще учиться и учиться выражаться даже по-румынски вежливо.
nobodyforever...fifi: "... La revedere! " - Да уж лучше - прощай......
4 stimabile, cu tot respectul, dar dincolo de faptul asa cum ati afirmat e vorba de sah si nu de terminologie( cu apartenenta la o limba vorbita si asa) ce induce discutia purtata intrun cu totul alt fagas, va sugerez sa analizati mai meticulos/amanuntit in limba romana ce reprezinta terminologia cuvintelor "totusi" si "si" colaborata cu sensul pe care acestea le confera in ideile exprimate -- si apoi mai discutam.
bine ar fi sa dai FEN la pozitie
:)
mai joaca cineva sah ????
Aici sunt multe probleme.
http://chesstempo.com/chess-tactics.html
http://chesstempo.com/chess-problems/47305
alegetsi aleator nr problemei:
47303,47307,47304.. sukchesse
trebuie oleaca de foc, altfel energia nu e suficienta pentru a ajunge nivelul energiei de activare a reactiei
am facut si eu o mutare si, uite ce mi-a raspuns: :)))
fain site-ul.. :)
asta, era mutarea corecta...
m-am grabit inainte..
iaka cheva classic!
http://fr.youtube.com/watch?v=z_CMp6arr_0
Astazi - 10 Total - 4444
P2: Albul la mutare (white to move, mate in 6) si pune mat yn 6 mutari,..
>
cota initsiala- 2000 stelute.
P2:
Только хамить друг другу не надо