521

Decizia Consiliului Municipal Bălți privind organizarea unui referendum pentru extinderea autonomiei municipiului Bălți ar putea


„Decizia a fost luată de consiliul Municipal Bălți. Tot Consiliul urmează să decidă dacă anulează această decizie. Cauza care ne-a făcut să luăm această decizie a fost eliminată astăzi prin decizia Guvernului. Deci logic ar fi să anulăm această decizie”, a declarat primarul de Bălți, Vasile Panciuc, care a dat mâna cu în fața presei.

Pe de altă parte, premierul Vlad Filat a declarat presei că nu a avut posibilitatea să vorbească cu aleșii locali din partea PCRM de la Bălți.

„Au ratat ocazia de a comunica direct. Nu trebuie să fii curajos la distanță, pe forumuri sau prin intermediul presei. Astăzi ei puteau să-și expună toate pretențiile și să obțină răspuns la toate întrebările”, a spus Filat.

Pe 26 iulie, în cadrul ședinței consiliului municipal de la Bălți, consilierii comuniști au decis organizarea unui referendum privind statutul de autonomie pentru Bălţi, în cadrul căruia să fie adresată întrebarea: „Sunteți de acord cu extinderea autonomiei municipiului Bălți în componența Republicii Moldova?”.
0