601

Mircea Snegur: Comunism = fascism. Republica Moldova nu are nevoie de seceră şi ciocan

 
"Secera şi ciocanul sunt simboluri inutile pentru Republica Moldova", declară primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, fostul secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist, fostul preşedinte al Sovietului Suprem al RSSM.
 
Potrivit "Infotag", care face referire la "Moldavskie vedomosti", Snegur a declarat că simbolurile care au fost interzise de către Parlament la data de 12 iulie, se asociază cu regimul totalitar şi cu actele întreprinse împotriva unor oameni nevinovaţi, mulţi dintre care au fost deportaţi, persecutaţi, închişi în penitenciare, deportaţi în lagăre.
 
În opinia lui Snegur, ţara noastră are propriile simboluri care unesc poporul moldovenesc şi nu are nevoie de seceră şi ciocan. Totodată, acesta menţionează că s-ar putea pune un semn egal între ideologiile comuniste şi cele fasciste.
 
Snegur a amintit de faptul că unele ţări, care au ieşit din fosta URSS au făcut acest lucru cu mult timp în urmă. "Iar acum şi parlamentul RM a luat o astfel de decizie", a spus el.

PUBLIKA.MD aminteşte că, la 23 august 1991, în timp ce Mircea Snegur era şef de stat, preşedintele de atunci al Parlamentului, Alexandru Moşanu, a semnat o dispoziţie, prin care este interzisă activitatea Partidului Comunist din Moldova pe întreg teritoriul republicii. 
 
La data de 4 februarie 1993, Petru Lucinschi este ales preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XII-a, perioadă în care a legalizat Partidul Comunist.
 
publika
0