568

Lucinschi: Am fost ameninţat că voi fi atacat, eu şi familia mea! Body:

Deputatul PLDM, Chiril Lucinschi, susţine că ar fi fost ameninţat, în urma votului său negative în cazul adoptării proiectului de lege privind condamnarea simbolurilor comuniste şi presupune că acestea ar fi venit din partea serviciilor secrete.
   

 “Am fost ameninţat că vor urma anumite atacuri mediatice asupra mea şi a familiei mele. Este clar că unora nu le-a fost pe plac poziţia mea şi, ca rezultat, în presă au fost lansate informaţii dubioase. Este o tactică aplicată nu doar faţă de mine, dar şi faţă de alte persoane. Eu nu exclud că în tot ce se întâmplă în Republica Moldova sunt implicate şi serviciile speciale. Aceste servicii apelează deseori la materiale de discreditare despre persoanele incomode. Mai devreme sau mai târziu va ieşi la iveala persoana sau grupul de persoane care într-adevăr se află în spate”, declară Chiril Lucinschi, într-un interviu pentru allmoldova.md.

“M-am abţinut de la vot din mai multe considerente. În primul rând eu nu am fost gata să condamn statalitatea Republicii Moldova aşa cum prevedea articolul doi al proiectului de hotărâre. În al doilea rând, după părerea mea şi a colegilor mei de partid, trebuie să fie condamnate toate crimele regimurilor totalitare şi aici mă refer atât la regimul comunist, cât şi la cel nazist între care nu există vreo diferenţă. În al treilea rând, în opinia mea o hotărâre atât de importantă pentru Republica Moldova, pentru partenerii noştri de peste hotare şi pentru cetăţenii noştri trebuie votată unanim. Consider că formula propusă de fracţiunea PLDM de a condamna crimele tuturor regimurilor totalitare este mai corectă şi ar fi putut fi susţinută de toţi deputaţii şi implicit de către toţi cetăţenii. Unii au venit în Parlament pentru a opri războiul politic, alţii pentru a consolida societatea şi rezolva problemele majore ale Republicii Moldova. În nici un caz nu am venit să dezbinăm societatea”, mai spune fiul fostului preşedinte al ţării, Petru Lucinschi.
24h.md
0