466

Mitropolitul Vladimir i-a UNIT pe Filat și Șevciuk în Grecia

Premierul Vlad Filat și liderul nerecunoscut de la Tiraspol Evgheni Șevciuk au avut o întrevedere informală în acest week-end în Grecia. Invitația a fost lansată de Mitropolitul Vladimir, a declarat pentru Arena purtătorul de cuvânt al șefului Executivului de la Chișinău.
Cei trei au plecat spre Grecia în după-amiaza zilei de sâmbătă și s-au întors duminică. Vlad Filat, Evgheni Șevciuk și Mitropolitul Vladimir au vizitat mai multe biserici și mănăstiri de pe muntele Athos, unde au înălțat rugăciuni, a precizat Igor Volnițchi.
Totodată, purtătorul premierului a ținut să sublinieze că vizita în Grecia a fost una privată, întrucât a fost efectuată în week-end și nu în zile de lucru.
 
Protoiereul Vadim Cheibaș, secretarul Mitropolitului Vladimir a declarat că Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir i-a invitat pe Vlad Filat și Evgheni Șevciuk în Grecia într-o zi de duminică pentru a se ruga și a conștientiza anumite lucruri. ,,Biserica este un factor de consolidare și împăcare”, a menționat protoiereul Vadim Cheibaș.
 
Reamintim că într-un interviu pentru  ziarul ,,Adevărul”, Vlad Filat a dat de înțeles că relațiile cu reprezentanții conducerii nerecunoscutei republici nistrene sunt din ce în ce mai bune. ,,Avem o relație bună cu colegii de la Tiraspol. Cu Evgheni Șevciuk vorbim des la telefon, ne vedem. Ca în orice alt domeniu, oricât de mare ar fi problema, o poți rezolva ușor când comunici liber cu o persoană care înțelege ce vorbești”, a declarat premierul.
arena.md
0