565

Alianţa făcută cu ou şi cu oţet de Dodon

Socialistul Igor Dodon a făcut o totalizare a nereuşitelor Alianţei pentru Integrare Europeană înainte ca deputaţii să plece în “vacanţa nemeritată”. Dodon afirmă din nou că guvernarea este cinică şi iresponsabilă şi nu a avut capacitatea să valorifice unica şansă pe care iar fi dat-o socialiştii.


“Cu toate riscurile politice asumate, noi, socialiştii, v-am oferit vouă, guvernanţilor, şansa de a asigura creşterea economică. V-am oferit posibilitatea de a realiza reforme instituţionale şi de a rezolva cele mai stringente probleme sociale ale ţării. Cu părere de rău, n-aţi fost capabili nici de progres economic, nici de reforme calitative, nici de protecţie socială”, scrie Dodon pe blogul său.


Socialistul a criticat şi politica fiscal-bugetară pe care au votat-o deputaţii din AIE, afirmând că cetăţenii R. Moldova vor simţi în toamnă tot greul acţiunilor  în domeniul bugetar.


“Cât priveşte politica fiscală, aceasta nici nu e politică, ci un fel de raket instituţional. Prin votarea acestor legi, voi aţi pornit o teroare fiscală împotriva mediului de afaceri, împotriva agricultorilor şi împotriva tuturor angajaţilor din domeniul privat”, spune Dodon.


Acesta aminteşte din nou de necesitatea demiterii a cel puţin trei miniştri: Mihail Şleahtiţchi, pentru introducerea în şcoli a Istoriei Românilor, Alexei Roibu, pentru creşterea criminalităţii şi Veaceslav Negruţă, pentru politica bugetar-fiscală.


“Aceşti trei miniştri ar trebui să fie primii în lista celor demişi, dacă Guvernul mai are un minim respect faţă de cetăţeni şi faţă de sine. De asemenea, merită să fie penalizat şi Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, care reprezintă astăzi pentru agricultori cea mai dezastruoasă calamitate”, precizează liderul PSRM.
Igor Dodon cere guvernării să pună capăt confruntărilor dintre partide şi să promoveze democraţia aşa cum au promis alegătorilor.


“Este incorect să duci o luptă politică în pofida tuturor regulilor scrise şi nescrise. Chiar nu aveţi limită? Astăzi voi interziceţi simbolurile comuniste, mîine veţi interzice partidele de opoziţie, poimîine veţi interzice mass-media liberă. Ce a mai rămas? Cu aşa metode voi sunteţi mai bolşevici decât bolşevicii din PCRM”, a conchis socialistul.


Sursa: www.union.md

0