1012

Dodon: AIE este un FRANKESHTEIN politic, manipulat de Ghimpu

Tactica comuniştilor de a pleca îi va duce la marginalizare. Remarca aparţine liderului socialiştilor, Igor Dodon, care şi-a criticat foştii colegi de partid, pentru absenţa nejustificată de la începutul şi sfîrşitul şedinţei de astăzi a legislativului.  
Dodon a menţionat că trei miniştri din actulul executiv trebuie să fie demişi: ministrul Educaţiei Mihail Şleahtiţchi, pentru istoria românilor; ministrul Afacerilor Interne Alexei Roibu, pentru situaţia criminogenă din ţară; şi, ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţă, din cauza politicii fiscale cinice.
Politica cinică adoptată de actuala putere se va îndrepta împotriva AIE, a prevenit socialistul.
El a remintit deputaţilor că  71 de ani în urmă, pe 12 iulie 1941, au apărut premisele pentru Alianţa anti-fascistă care a luptat contra coaliţiei hitleriste.
Dodon a chemat deputaţii din AIE să lupta împotriva fascismului şi a unionismului, promovat de Mihai Ghimpu, care manipulează cu coaliţia.
“Noi deja ne-am obişnuit că această Alianţă, acest Frankenştein politic cu mai multe membre şi capete, ia decizii politice controversate. Noi deja ştim că PD, care se declară statalist, promovează principiile şi valorile liberalilor lui Ghimpu, care sunt unioniste. Noi vedem că AIE aplică politica „aşilor în mînecă” şi a standardelor duble, ignorînd aproape cu desăvărşire iniţiativele partidelor din opoziţie”, a remarcat Dodon în discursul său.
 
Vrei sa vezi ce a urez I.Dodon in sfirsitul sesiunei parlamentare? Urmeaza link-ul:
http://www.arch.actualitati.md/md/md-dodon-aie-este-un-frankeshtein-politic-manipulat-de-ghimpu/
0