730

FOTOGRAFIA ZILEI: Strategia democraţilor pentru alegerile din Găgăuzia

Astăzi, a fost dat startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile în Adunarea Populară de la Comrat. Şi se pare că acest subiect le dă serioase bătăi de cap inclusiv şi deputaţilor de la Chişinău. Cel puţin, celor din Partidul Democrat. La precedenta şedinţă a Parlamentului, fotoreporterul TRIBUNA, Andrei Boguş i-a surprins pe mai mulţi deputaţi din PD discutînd cu „pilonul” PCRM în regiunea găgăuză, deputata Irina Vlah. Neştiind ce au discutat deputaţii în realitate, am încercat să improvizăm noi un imaginar schimb de replici la această temă.

Dumitru Diacov către Irina Vlah: Ia spune, Irina, nu ai fi tentată să treci în partidul nostru ca să cîştigăm împreună alegerile din Găgăuzia?

Dumitru Diacov către Irina Vlah: Apropo, colegul de la spatele meu, dl. Stoianoglo, la noi răspunde de Găgăuzia. Eu cred că aţi face un cuplu politic de invidiat.

Dumitru Diacov şi Alexandru Stoianoglo către Marian Lupu: Dle Preşedinte, noi ne-am gîndit cum să cîştigăm alegerile în Găgăuzia – o atragem pe Irina Vlah de la comunişti la noi. Noi am vorbit deja cu ea – acum vorbeşte dl. Ţulea. Cred că o congingem.

Dumitru Diacov: Iată a venit şi dl. Ţulea. Cum au mers tratativele?

Alexandru Stoianoglo către Marian Lupu: Dle Preşedinte, acum rating-ul nostru în Găgăuzia este cam atît de mare…

… Iar după ce va veni Irina Vlah cu noi ratingul ne va creşte cam pînă la acest nivel…

… şi, în genere, noi, împreună cu Irina, acolo vom fi tari cam ca acest pumn. Adică, îi vom “bate” pe toţi.

Alexandru Stoianoglo către Irina Vlah: Uite dl. Diacov şi dl. Lupu ne arată cum trebuie să ne strîngem mîinile cînd ajungem la o înţelegere. Ei, la vremea lor, tot şi-au strîns mîinile.

Marian Lupu către Dumitru Diacov: Dmitri Gheorghevici, aţi prăvălit zadania – Irina nu este de acord!

Alexandru Stoianoglo către Marian Lupu: Dle Preşedinte, eu acum nu ştiu ce să fac. Chiar nu ştiu cum vom ieşi din această campanie electorală!

Marian Lupu către Alexandru Stoianoglo: Nici eu nu ştiu ce să fac cu voi. E de rîs, dar şi de plîns. Uite, îmi dau lacrimile, dar nu ştiu nici eu dacă rîd sau plîng. Halal de aşa negociatori.
tribuna.md
0