1000

Iranul declară că poate distruge 35 de baze americane în cîteva minute

Bazele militare americane din regiunea Orientului Mijlociu vor distruse în cîteva minute în cazul unai atac asupra Iranului. Declaraţia aparţine şefului forţelor aerospaţiale ale Gărzii Revoluţiei Islamice a Iranului, Generalul Ali Amir Hajizade, relatează Rosbalt citat de Unian.
“Ne-am gîndit la măsuri de desfăşurare a rachetelor ce ar putea distruge 35 de baze în primele minute după atac”,  a declarat generalul.
El a spus că este vorba despre obiectivele militare americane situate în jurul Iranului, fără a indica la ce distanţă. “Toate aceste baze sunt în raza de acţiune a rachetelor noastre”, a spus Hajizade.
Iranul are rachete cu o rază de pînă la două mii de kilometri, dar în timpul exerciţiului folosind rachete care pot lovi ţinte de pînă la 1300, 800, 500 şi 300 km.
Anterior, guvernul SUA a declarat că nu va permite Iranului să blocheze strîmtoarea Hormuz, prin care anul trecut a fost livrat zilnic 17 de milioane de barili de petrol. “Am transmis mult timp dă un mesaj clar că intenţionăm să facem tot ce este necesar pentru a asigura deschiderea a strîmtorii”, a declarat purtătorul de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA, Victoria Nuland.
http://www.arch.actualitati.md/md/md-iranul-declara-ca-poate-distruge-35-de-baze-americane-in-citeva-minute/  
0