1036

România va susţine integrarea europeană a Republicii Moldova prin VIDEOCONFERINŢE

Ministerele de externe al Republicii Moldova şi al României au creat u sistem de videoconferinţe, cu prilejul primei Comisii Mixte interguvernamentale pentru Integrare Europeană  Republica Moldova-România. Evenimentul a avut loc pe 3 iulie, la Bucureşti,  la solicitarea premierului Vlad Filat şi a omologului său român Victor Ponta.
Sistemul de videoconferinţe va constitui un cadru eficient pentru comunicare pe domeniile de reformă conexe negocierilor în cadrul dialogului Republica Moldova-UE.
De asemenea, în cadrul reuniunii Comisiei au fost identificate obiective şi proiecte concrete de colaborare bilaterală în următoarele domenii, cum ar fi: 1) armonizare legislativă, 2) siguranţa alimentelor, 3) justiţie şi combaterea discriminării, 4) afaceri interne.
Reuniunea Comisiei Mixte pentru Integrare Europeană a fost precedată de întrevederea bilaterală a Viceprim-ministrului Iurie Leancă cu şeful diplomaţiei române Andrei Marga.
De asemenea, Leancă a avut o întîlnire cu Ambasadorii statelor UE acreditaţi pentru Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti.
Şefii misiunilor diplomatice au remarcat ritmul dialogului Republicii Moldova cu UE reconfirmându-şi sprijinul pentru procesul de reforme în Republica Moldova, în scopul preluării şi aplicării standardelor UE în toate domeniile.
Totodată, la întîlnire s-a discutat despre stadiul actual şi perspectivele soluţionării problemei transnistrene.
http://www.arch.actualitati.md/md/md-romania-va-sustine-integrarea-europeana-a-republicii-moldova-prin-videoconferinte/  
0