612

Tarlev încă nu ştie dacă va adera la partidul lui Mişin

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, susţine că, la moment, negociază condiţiile de aderare la partidul pe care îl creează ex-comunistul Vadim Mişin.

Solicitat de NOI.md, Tarlev a declarat că, pînă la finele săptămînii, va lua o decizie în acest sens. ”Sînt în negocieri cu domnul Mişin. Consider că în situaţia politică creată este nevoie de un partid nou. Foarte mulţi oameni sînt dezamăgiţi de actualii politicieni”, a menţionat fostul premier.

Totodată, Tarlev a refuzat să spună dacă s-a gîndit la posibilitatea aderării la un alt partid politic.

De menţionat că, săptămîna trecută, a avut loc prima şedinţă a Comitetului organizatoric privind crearea noului partid politic ”Renaşterea”, condus de Vadim Mişin. Potrivit agenţiei Infotag, fostul premier, Vasile Tarlev, a fost ales prim-vicepreşedinte al Comitetului organizatoric. Aceeaşi funcţie i-a revenit şi lui Oleg Babenco, iar Tatiana Botnariuc şi Iurie Stoicov au fost aleşi vicepreşedinţi.

Amintim că deputaţii Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc au anunţat, pe 7 iunie, că pleacă din Partidul Comuniştilor. Ulterior, Mişin a declarat că va constitui o nouă formaţiune politică.

În perioada aflării Partidului Comuniştilor la guvernare, Vasile Tarlev a fost ales de două ori în funcţia de prim-ministru: în anii 2001 şi 2005. La 19 martie 2008, Vasile Tarlev şi-a prezentat demisia din funcţia de prim-ministru, împreună cu întregul Cabinet de Miniştri.
noi.md
0