535

Filat şi Timofti, bucuroşi de cîştigul Spaniei la Euro-2012, iar Lupu „a ţinut cu Moldova”

Conducerea de vîrf a ţării s-a lăsat pentru ceva timp de politică, dedicînd seara de duminică finalului Campionatului European de fotbal. În timp ce premierul Vlad Filat şi spicherul Parlamentului, Marian Lupu, au urmărit meciul direct din tribunele stadionului de la Kiev, preşedintele ţării a susţinut echipa favorită din faţa televizorului.

Nicolae Timofti, care este un microbist înrăit, a relatat că favorita lui a fost naţionala Spaniei, doar că nici el nu s-a aşteptat la un aşa rezultat. În acelaşi context, preşedintele ţării şi-a exprimat regretul că Germania nu a intrat în finală. „După nivelul fotbalului pe care-l prestează, erau demne să joace în finală naţionalele Germaniei şi a Spaniei. Am mizat pe Spania şi mă bucur că au reuşit”, a spus cu o doză de umor Nicolae Timofti.

Şi premierul Vlad Filat a menţionat că, de cînd se ţine minte, este un suporter înrăit al fotbalului spaniol. „Ştiu să arate un fotbal excelent şi vreau să vă spun că au cîştigat pe bun merit”, a subliniat Filat.

Doar spicherul Marian Lupu a declarat „că este pentru Moldova, indiferent dacă joacă sau nu”. „Eu vorbesc foarte serios - indiferent joacă, nu joacă, eu mereu sînt cu Moldova. Contează să fii cu ţara mereu”, a spus Lupu. „Totuşi, dacă să venim cu o viziune mai largă, noi ţinem cu toate ţările Uniunii Europene, pentru că vom avea nevoie de susţinerea lor a tuturor”, a adăugat spicherul.

Echipa naţională a Spaniei a ieşit învingătoare în finala Campionatului European „Euro-2012”, depăşind în finală echipa Italiei cu scorul final de 4:0. Marea Finală a avut loc ieri, 1 iulie, la Kiev. Spaniolii au obţinut trofeul pentru a doua oară consecutiv.
noi.md
0