964

Reținere cu focuri de armă la granița moldo-ucraineană

Focuri de armă la punctul de trecere al frontierei Vulcănești. Grănicerii au fost nevoiţi să aplice arma de foc pentru reţinerea unei persoane pentru actele de huliganism şi opunere la somaţiile ofiţerilor.

Potrivit Serviciului Grăniceri, ieri seara. un bărbat de 32 de ani, în stare de ebrietate, s-a prezentat la punctul de control și s-a legitimat cu un pașaport ce aparținea altei persoane.

La cererea grănicerilor de a prezenta paşaportul autentic, bărbatul a reacţionat agresiv. În momentul când a observat că scena este filmată de camerele de supraveghere, acesta a deteriorat camerele video, apoi a urcat în automobil şi s-a pornit înapoi în Republica Moldova.

Deși grănicerii l-au somat să oprească, șoferul nu s-a supus cererilor. Astfel, inspectorii de frontieră au fost nevoiţi să efectueze o împuşcătură în plan vertical pentru ca în cele din urmă şoferul să oprească.

Bărbatul urmează să fie tras la răspundere pentru actele de huliganism, dar și pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.
jurnal.md
0