1589

Descoperirea care dă peste cap tot ce ştiai despre mîncarea sănătoasă

Sosurile pentru salate sărace în grăsimi sunt mai sănătoase decât maioneza? Zahărul din fructe te îngraşă şi nu poţi mânca atâtea câte îţi doreşti? Toate aceste lucuri sunt greşite, potrivit ultimelor cercetări în domeniu, scrie antena3.ro.
Mit: Dressingul sărac în grăsimi pentru salate este bun pentru tine

Oamenii de ştiinţă au descoperit că puţină grăsime consumată alături de salată ajută corpul să absoarbă substanţele nutritive din legume, mult mai eficient. "Anumite alimente devin mai sănătoase atunci când sunt mâncate împreună", spune nutriţionistul Vicky Edgson.

"Multe legume sunt solubile în grăsimi, ceea ce înseamnă că organismul absoarbe mai bine nutrienţii lor, când mâncăm un pic de grăsime cu ei.".

De fapt, antrenorul James susţine că niciodată nu trebuie să mâncăm o salată fără nici un pic de grăsime. "Cu cât organismul tău absoarbe mai multe substanţe nutritive, cu atât senzaţia de foame dispare, şi în plus nu veţi mai simţi nevoia de dulciuri. Adăugarea de puţină brânză de capră, puţin ulei de măsline, avocado sau nuci la salată te vor face mai sănătos şi mai subţire."

Mit: Laptele degresat este sănătos

Studiile arată că vitaminele din lapte, cum ar fi A, D, E, şi K sunt solubile în grăsime, ceea ce înseamnă că organismul nostru le absoarbe mult mai eficient atunci când sunt luate cu grăsime. "Trebuie să ne amintim că de fapt laptele integral nu este chiar atăt de bogat în grăsimi".

Un studiu de la Universitatea Cardiff a constatat că laptele integral poate ajuta la menţinerea metabolismului şi scăderea riscului de boli cardiovasculare.


Mit: Cacaoa te agită

Ciocolata neagră relaxează vasele sangvine şi îmbunătăţeşte fluxul sangvin spre inimă


Mit: Numai dulciurile conţin zahăr

"Cele mai multe femei cunosc conţinutul de grăsime din orice aliment, dar nu sunt conştiente de zahărul care se află în o grămadă de alte alimente.

"Zahărul îngraşă cel mai tare. În primul rând te umple de grăsime. Dacă mănânci o porţie de paste de exemplu, te vei simţi foarte plin şi nu vei mai putea mânca nimic. În schimb, dacă mănânci dulciuri, cum ar fi biscuiţi sau băuturi acidulate, niciodată nu te vei simţi plin şi vei simţi nevoia să mănânci mai mult, astfel vei creşte mult în greutate."

Un studiu de la Universitatea Harvard din SUA a descoperit că un pahar de băutură dulce în fiecare zi creşte riscul de boli de inimă.


Mit: Ţine cont de numărul de calorii pentru a pierde în greutate

"Caloriile trebuie luate în considerare atunci când vine vorba de păstrarea siluetei. Caloriile pe care le mănânci, în comparaţie cu caloriile pe care le pierzi prin mişcare, determină slăbirea sau îngrăşarea. Cu toate acestea, este puţin mai complicat de atât. Luaţi ca exemplu avocado şi somonul. Ambele alimente sunt bogate în grăsimi şi calorii. Dar niciodată nu vei lua în greutate din cauza acestora. Pentru început, ele conţin acizi Omega 3, care sunt foarte bune pentru inimă, şi care ajută organismul să ardă grăsimile mai eficient.


Mit: Nu este bine să mănânci prea multe fructe

Majoritatea nutriţieniştilor recomandă consumul de legume înainte celui de fructe.

"Fructele sunt bogate în zaharuri naturale, în special soiurile de fructe tropicale, cum ar fi bananele şi mango foarte coapte. În schimb, fructele de pădure, perele şi merele conţin foarte mulţi antioxidanţi. Alături de acestea, este bine să mâncaţi fructe mai grase, cum ar fi nuci, alune, deoarece acestea vor încetini viteza cu care zahărul "loveşte" sângele. Acest lucru va menţine glicemia în echilibru.
24h.md
0