1115

Ultima oră! 300 lucrări la BAC, ANULATE. Alte 17, posibil să le urmeze soarta

Comisia Naţională de Examene a decis anularea a circa 300 de lucrări la bacalaureat pînă în acest moment.
În rezultatul analizei situaţiilor din centrele de bacalaureat, unde au fost găsite mai multe telefoane mobile asupra candidaţilor, Comisia Naţională de Examene a decis să anuleze 78 de lucrări. Totodată, în acest moment, este analizată situaţia a încă 17 absolvenţi ai liceului ”M.Viteazul” din Chişinău, telefoanele cărora au fost găsite în căptuşeala scaunelor.
De asemenea, Comisia respectivă a decis anularea a 211 de lucrări, la recomandarea comisiilor de evaluare, pe motiv că acestea s-au dovedit a fi identice, integral sau parţial. În unele din aceste lucrări, evaluatorii au găsit, insertate, copiuţe, în cazul altor lucrări, răspunsurile, la unii itemi, erau de la alt profil, sau din testul de la altă clasă (de la cl.IX), sau chiar din testul de anul trecut.
Aceşti elevi vor veni să susţină examenul în sesiunea de examene 2013.
Totodată, Comisia Naţională de Examene a dispus comisiilor de verificare să nu evalueze 61 de lucrări, pe motiv că acestea au înregistrat derogări de la metodologia de examinare – numele elevului era scris în alt compartiment decît cel prevăzut, testul era completat cu cerneală neagră,unii candidaţi şi-au scris numele sau au făcut alte însemne pe lucrări etc.
Aceşti elevi vor susţine examenele respective în sesiunea suplimentară.
Pînă în acest moment, pentru încălcări grave ale metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenelor, au fost demişi din funcţie 9 Preşedinţi ai Centrelor de Bacalaureat; 2 preşedinţi ai Centrelor de Bacalaureat au primit mustrări aspre; 3 Preşedinţi ai Centrelor de Bacalaureat au primit mustrări aspre şi în calitatea lor de directori de liceu; circa 70 de asistenţi şi 2 secretari ai Centrelor de Bacalaureat au fost demişi.
http://www.arch.actualitati.md/md/md-ultima-ora-300-lucrari-la-bac-anulate-alte-17-posibil-sa-le-urmeze-soarta/  
0