486

Ghimpu despre Plahotniuc: va veni ziua când o să zboare de acolo



Liderul liberal, Mihai Ghimpu a declarat într-un interviu pentru postul de radio Europa Liberă, că odată ce funcția de Speaker a revenit PD-ului, celelalte de vice-speakeri trebuie să revină celorlalte formațiuni, inclusiv și opoziției. Potrivit liberalului, PD nu ar trebui să mai proună crearea unei alte funcții de vicepreședinte al Parlamentului, ci să cedeze cea existentă.
 „Să mai adăugăm o funcţie? Pentru ce? Pentru că cineva îi place să stea sus acolo? Oricum o să vină ziua când o să zboare de acolo, chiar şi la expirarea mandatului. Dar trebuie să facă analiză să vadă - câştigă prin aceasta PD-ul sau pierde”, afirmă Mihai Ghimpu.
 Potrivit liberalului, PD ar trebui să vină cu această propunere în cadrul ședințelor Alianței. „Faptul că nouă ni se propune o altă funcţie, mă rog, lasă să-şi ia ei ce ţine de cheltuieli suplimentare. De ce trebuie acum să vină o nouă funcţie de prim-vicepreşedinte al Parlamentului sau de vice, care să am salariu adăugător, maşină, consilieri doi, asistentă, cabinet. De ce trebuie ca lumea să arate cu degetul la noi? După ce am cedat funcţia de speaker? Aici e problema”, explică liderul PL. Referitor la zvonurile precum că ar fi avut o înțelegere cu Vlad Plahotniuc privind oferirea acestei funcții, Mihai Ghimpu a negat aceasta. 

„Acei care speculează cu vorbele astea că Ghimpu s-a înţeles cu Plahotniuc sunt nişte ştuţeri, mă scuzaţi de expresie, nişte oameni care nu-şi respectă numele propriu. Eu sunt în politică din 88 şi Ghimpu niciodată nu a făcut tranzacţii în detrimentul în primul rând al numelui lui. Şi n-am să-l vând niciodată, nici lui Plahotniuc, nimănui absolut. Oamenii care mă cunosc știu că eu sunt un om cinstit, corect, nu vând şi nu cumpăr nimic, n-am venit în politică să vând şi să cumpăr. Am venit din contra, să ajut să trăim cu demnitate, în libertate şi cu bunăstare”, mai spune liberalul.

politik.md
0