498

Marian Lupu a donat singe în Grădina Publică Ştefan cel Mare



Președintele Parlamentului, Marian Lupu, a donat astăzi sânge, în cadrul evenimentului culminant al decadei de promovare a donării de sânge, prilejuit de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.
La evenimentul desfășurat în Grădina publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” au mai participat deputați ai Legislativului, membri ai Guvernului, reprezentanți ai instituțiilor internaționale în Republica Moldova, personalități publice.

Președintele Parlamentului Marian Lupu, fiind solicitat de presă, a menționat că donarea de sânge în scopuri terapeutice este un gest umanitar, un act de solidaritate umană și că participă cu plăcere la acest eveniment. Șeful Legislativului a specificat că transfuzia este componentă vitală în asistenţa medicală, de aceea este esenţial să responsabilizăm populaţia pe tema donării de sânge și că viaţa fiecăruia dintre noi poate depinde la un moment dat de generozitatea semenilor.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată anual pe 14 iunie, începând cu anul 2000. Genericul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge din acest an este "Fiecare donator este un erou". Organizația Mondială a Sănătății oferă în această zi o ocazie unică de a reaminti lumii despre milioanele de oameni care îşi donează sângele pentru a ajuta bolnavii să supravieţuiască.
24h.md
0