1127

Plahotniuc începe modernizarea Partidului Democrat. Cine va fi ales preşedinte al PD?

Partidul Democrat îşi va decide viitorul sîmbătă, 16 iunie, la al VII-lea Congres ordinar.
Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, susţine că la sfîrşitul săptămînii, va fi marcat de reforma profundă ce prevede modernizarea formaţiunii.
Ne pregătim intens, pentru că este de pe o parte un congres ordinar: dare de seamă şi alegeri, pe de alta parte este un congres care trebuie să marcheze o modernizare a partidului, o reforma profundă, lucru care este important nu doar pentru echipa de partid, dar şi pentru întreaga clasă politică, fiindcă am dori să venim cu un exemplu în acest sens pentru modernizarea şi europenizarea clasei politice din Republica Moldova”, a menţionat Lupu.
În acelaşi timp, preşedintele PDM spune căla Congresva participa un şir de delegaţi din toată ţara şi străinătate.
„Un congres reprezintă o acţiune foarte reprezentativă, de mare anvergură. Există normele de reprezentativitate, este vorba de peste 500 de delegaţi din toată ţara. Ne aşteptăm şi la participarea unui şir întreg de delegaţii din străinătate. Vor fi între 10-15 delegaţii care vor reprezenta partidele-surori atît din vest cît şi din est, va participa şi preşedintele internaţionalei socialiste”, a punctat Lupu.
Menţionăm că, anterior, a fost creat un Grup de lucru responsabil de elaborarea reformei interne a partidului, în fruntea căruia membrii Consiliului Executiv l-au desemnat pe Vlad Plahotniuc.
http://www.actualitati.md/md/md-plahotniuc-incepe-modernizarea-partidului-democrat-cine-va-fi-ales-presedinte-al-pd/  
0