982

Fostul bodyguard al lui Oleg Voronin asasinat din cauza unui automobil

http://www.arena.md/news_img/2012/06/11/news10_mediu.jpg 

Fostul bodyguard al lui Oleg Voronin, Ghenadie Scripcaru, a fost înjunghiat mortal de doi cetățeni de etnie româ, care au vrut să-i fure mașina, iar asasinarea acestuia nu are legătură cu faptul că Scripcaru administra una dintre afacerile lui Oleg Voronin, a declarat luni Leonid turculeț , procuror la Curtea de Apel Cahul.

Procurorul a precizat că cei doi incupați și-au recunoscut vina, iar Curtea de Apel Cahul i-a condamnat la câte 22 de ani de închisoare. În plus, soției victimei i se va plăti un prejudiciu în valoare de 70 de mii de lei.

Leonid Turculeț a declarat că crima a avut la 31 martie 2008 la ora 4:00 în orașul Ceadâr-Lunga, în fața unui bar din localitate. Inculpații l-au înjunghiat în timp ce Ghenadie Scripcaru dormea pe bancheta de spate a autoturismului său, ”Audi A8” . El a fost înjunghiat de mai multe ori, din ambele părți, iar una din aceste lovituri a fost fatală. 

Pocurorii declară că nu au examinat versiunea, potrivit căreia crima ar avea o legătură cu fiul fostului președinte al republicii.

Acum un an și ceva, publicația Timpul a scris că firma "Biotex-com" care aparţinea lui Oleg Voronin, fiul fostului preşedinte al ţării, a fost condusă, timp de doi ani, de fostul său bodyguard, Ghenadie Scripcaru. Potrivit publicaţiei, Ghenadie Scripcaru a preluat conducerea firmei în anul 2004, iar cu patru ani mai târziu a fost înjunghiat mortal. Cu puţin timp înainte de asasinarea sa, Scripcaru a semnat, în numele firmei, contractul de arendă, pe un termen de 49 de ani, a 700 de hectare din pădurile de la Ţiganca şi Rotunda.

Diana Madan
 
ARENA  

0