496

EURO 2012 şi uriaşul bordel din Ucraina

Industria prostituţiei din Ucraina este în plin avânt iar valul de fani ai fotbalului care vor veni cu ocazia EURO 2012 o va alimenta şi mai mult.

Experţii Natiunilor Unite din agenţia SIDA avertizează asupra riscului extrem de ridicat al contactării bolilor cu transmitere sexuală: 1,1 % din populaţia adultă şi fiecare prostituată din 10 sunt infectaţi cu virusul HIV.


"Vor juca ruleta ucraineană. Dacă un fan nu va folosi prezervativ acesta se va supune unui risc major infectării cu una din boline cu transmitere sexuală" a declarat purtătorul de cuvânt al Alianţei Internaţionale HIV/SIDA din Ucraina. Alianţa va distribui gratuit aproape un milion de prezervative fanilor şi prostituatelor pe perioada campionatului european.


La Strada, o organizaţie care luptă pentru drepturile femeilor, este în mod special preocupată de creşterea îngrijorrătoare a numărului prostituatelor minore care vin din rândul orfanelor sau din familii dezorganizate şi care sunt momite sau forţate să se prostitueze.


În Ucraina rareori prostituatele minore sunt tratate ca victime, copii abuzaţi sau că prestează muncă forţată. Prestarea de servicii sexuale aici se pedepseşte numai cu o amendă de 20 de dolari, dar de fapt prostituatele trebuie sa cumpere protecţia poliţiei, cu bani sau sex. Pe de altă parte solicitarea de servicii sexuale este ilegală.
EURO 2008 a fost găzduit de Austria si Elveţia unde de asemeni "se aştepta să existe turism sexual dar fanii au fost mult prea ocupaţi pentru asta, era ori fotbal ori bere" a declarat un oficial al ministerului de Interne însărcinat cu securitatea pe perioada campionatului. Ceva măsuri au fost luate totuşi, multe fete au fost luate de pe străzi dar acestea vor intra online şi îşi vor căuta astfel clienţii.


Liderii statului au făcut prea puţin ca să demoleze imaginea de destinaţie de top în vederea prostituţiei sau sursă de mirese comadate online. Preşedintele Viktor Yanukovici a invitat anul trecut investitori stăini şi i-a îndemnat să admire castanii înfloirţi şi cum femeile se dezbracă atunci când este cald în oraşele ucrainene.


FEMEN, controversata organizaţie ucraineană pentru drepturile femeilor care organizează proteste topless, a ameninţat că va intrerupe campionatul cu mitinguri, farse şi perturbări pentru a protesta împotriva prostituţiei.
"Astăzi Ucraina este transformată într-un uriaş bordel, centru european al turismului sexual, iar femeile ţării suferă mult din această cauză. Ele vor deveni sclave sexuale pe perioada EURO 2012" a declarat Inna Şevcenko o acitivistă de top a FEMEN.

0