Cum vorbeşte Vladimir Voronin despre bunicul său român
29.05.2012
Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, susţine că bunelul său de origine română, Isidor Sârbu, nu a fost deportat, ci a fost trimis peste Prut, de unde nu s-a mai putut întoarce acasă. Deşi este un subiect pe care nu îi prea place să îl discute, liderul comuniştilor a făcut, totuşi, unele dezvăluiri la ProTV.
"Bunicul meu, Isidor Sârbu, a avut cu bunica Tatiana 16 copii. Mama s-a născut în 1919. Cum puteai să hrăneşti 16 guri? De aceea ei munceau. Nu erau înstăriţi. Era nevoit să lucreze. Bunicul nu a fost deportat, în 1944 l-au mobilizat pentru că avea căruţă bună cu cai buni şi l-au încărcat cu lăzi, cu armament şi l-au mânat peste Prut. A rămas bunica cu toţi copiii. El a plecat cu una din surorile mamei, tanti Domnica. I-au minţit că se duc la Chişinău şi nu s-au mai întors", a relatat Vladimir Voronin.
Liderul PCRM spune că nu şi-a văzut bunelul: "Eu nu l-am văzut. Pe tanti Domnica am văzut-o, a decedat acum 8 ani. Nu am informaţii dacă bunelul a fost primar. El a construit biserica din Corjova, care în 1937 a fost distrusă şi pe care acum am reconstruit-o eu".
Potrivit unui reportaj realizat de Realitatea TV, Isidor Sârbu a fost unul dintre luptătorii anticomunişti care s-a refugiat în România din calea bolşevicilor. Până în 1979, când s-a stins din viaţă, tot de comunism a avut parte. Numai că el a continuat să îl combată, în vreme ce nepotul său l-a îmbrăţişat şi l-a transformat în regim politic.
http://www.publika.md/cum-vorbeste-vladimir-voronin-despre-bunicul-sau-roman-video_868531.html