667

Liberalii comemorează ziua "anexării Basarabiei"

Partidul Liberal a comemorat, astăzi, 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Ţarist în urma tratatului de pace a ruşilor cu Imperiul Otoman. În acest context, zeci de persoane s-au adunat în faţa Guvernului, unde este instalată Piatra Comemorativă a victimelor deportărilor comuniste şi au depus flori. Singurul care a ţinut un discurs de la microfon a fost liderul PL, Mihai Ghimpu, care a declarat că de 200 de ani poporul Moldovei suferă şi luptă pentru a-şi decide soarta.

„Unii încă nu au conştientizat ca libertatea nu se cerşeşte, dar se cucereşte. O parte susţin minciuna adusă de aceste imperii, iar cei care spun adevărul sînt blamaţi. Se întîmplă din cauza ca cei care au declarat ca ne-au eliberat, ne-au luat conştiinţa naţională”, a spus Mihai Ghimpu. Totodată, liderul liberal a remarcat că ar fi bine ca la acest eveniment să fi fost prezentă toată conducerea ţării.

La rîndul lor, persoanele prezente la eveniment au declarat că susţin iniţiativa de a declara 16 mai zi de doliu naţional. Amintim că liberalii au propus în Parlament un proiect de lege în acest sens, care însă nu a primit susţinere din partea deputaţilor democraţi şi liberal-democraţi.


noi.md

0