992

Viziunea omului din viitorul aproapiat

       Viziunea omului din viitorul aproapiat. Va avea loc al treilea război Mondial ? Cabala - o ştiinţă a evreilor, spune - „Da!”   Totuşi, menţionând „Zoar”, o carte de profeţii care se împlinesc întotdeauna, Cabala spune că e posibilă şi o altă variantă, dar, ea cere schimbarea interioară a omului. Această schimbare e necesară nu numai pentru cei, ce se află în zona de risc, dar pentru fiecare om, oriunde ar trăi el. Oriunde, retrăirile omului vor fi aproape de aceiaşi intensitate. Culorile lor, depind de alegerea lor corectă, între bine şi rău, între spaimă şi starea extatic fericită. Lucrarea dată e destinată spiritualităţii. Definiţie: DEX: Spiritualitatea e calitate, caracterul a cea ce e spiritual. Calitatea spiritualităţii e determinată de simţ şi intelect, iar intelectul de limba.
       Esop rămâne “părintele fabulei” despre limbă. Limba e cea mai bună, dar astăzi se observă că calitatea ei cere îmbunătăţire. Sa aflat, că la baza vocabularului uman nu stă, întotdeauna, celula vie, perechi de cuvinte, dar fragmente de celule, cuvinte unitare, cele, care se cred a fi părţi adevărate la expunerea naturii percepute de om. De pildă, poţi asculta ore în şir despre acea ce este sufletul. Veţi auzi o „salată”  lungă de noţiuni fragmentate, dar, niciodată nu veţi şti satisfăcător, ce e acela suflet . Introducerea cuvintelor perechi „undă-particulă” de către savantul Niels Bohr, ridică calitatea aparatului lexicologic la nivelul realităţii obiective. Corectarea vocabularului prin cunoaşterea cuvintelor duale, celula de bază a limbii în comunicare, schimbă radical concepţia omului despre natură. Nu avem o revoluţie în lingvistică, dar în mentalitatea omului despre limbă. Aparatul de măsură al relaţiilor sociale, limba, capătă forma sa naturală logică, echilibrată. Noutatea dată, ar trebui să fie binevenită, odată ce 30 - 40 de procente de populaţie trăieşte în depresie şi stres.
           Acum, fiecare îşi poate scoate ochelarii cu dioptrie greşită pentru a se uita la lumina zilei adevărate. Iată, voinţa, puterile şi putinţa de a aplica teoria relativităţii  asupra relaţiilor proprii despre raţiune şi logică, sărăcie şi bogăţie va trebui să şi-o refacă fiecare. Ca şi cum un copil fizic, care sa sculat în picioare şi a făcut primii paşi, aşa şi calitatea spiritului uman, astăzi, capătă posibilitatea de a se scoală pe picioruşele sale fragile pentru a vedea lumea din altă poziţie. E un fenomen natural al conştiinţei omeneşti de a primi prin cunoaşterea logică, a simţului omului venit acasă. E anul apocalipsei şi marilor transformări spirituale. Îndrăzniţi să biruiţi lumea, sau rămâneţi numai ca spectatori, care aşteaptă marele spectacol. Nu e vina nimănui în situaţia în care ne aflăm. E un moment istoric important şi trebuie să ne bucurăm de fericirea pe care o putem accepta, ori, numai aştepta şi continua de a mai trăi în lumea iluziilor vechi. Alegerea e liberă, iar, precedentele le avem: terorismul mondial, corupţia, crimele şi lipsa aparatului conceptual de ale explica.
    
 
 
 
 
 
0