În ianuarie–martie, carnea şi ouăle vândute mai scump, susţine BNS
Preţurile medii de vînzare a produselor agricole de către întreprinderile agricole în ianuarie - martie 2012 faţă de perioada respectivă a anului precedent au marcat o descreştere cu 0,4%.
În ianuarie-martie 2012 preţurile producătorului la produsele vegetale s-au micşorat în medie cu 10,2%. Esenţial s-au micşorat preţurile la cartofi – cu 74,9%, struguri – cu 51,8%, legume – cu 42,1%, la fructe şi pomuşoare – cu 11,6%, floarea soarelui (exclusiv seminţe de soi) – cu 11,6%.
La produsele animaliere preţurile de vînzare au crescut cu 13,8%, din care: la vite şi păsări în masă vie – cu 13,3% (la bovine – cu 13,2%, porcine – cu 21,3%, păsări – cu 7,6%), ouă alimentare – cu 17,9%, lapte – cu 8,1%.