534

Ghimpu cere funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului

 
Partidul Liberal este în aşteptarea unui răspuns de la colegii săi de Alianţă, în vederea obţinerii funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului sau a procurorului general, conform acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană. Cel puţin aşa a declarat preşedintele liberalilor, Mihai Ghimpu, în cadrul unei emisiuni la N4.

”Această problemă se discută la Consiliul AIE. Partidul Democrat nu poate deţine două funcţii: preşedinte şi prim-vicepreşedinte al Parlamentului. La şedinţa următoare aşteptăm răspuns. Eu cred că noi o să găsim o soluţie. Înţelegem că trebuie sa păstrăm Alianţa ca să nu revină comuniştii, dar nu sîntem Maica Tereza.

Totodată, preşedintele liberalilor este convins că lucrurile s-au ţesut aşa ca Ghimpu să nu ajungă spicher. ”Eu am dovezi, dar nu vreau să spună lumea că plîng după funcţie. Noi am putut să-l alegem pe Lupu preşedinte şi totul avea să fie conform acordului AIE. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că a fi la guvernare presupune a avea funcţii”, a spus Ghimpu.

Liderul PL susţine că nu cere mai mult, decît îi aparţine. ”Cînd n-ai funcţii, atunci înţelegi ce înseamnă lege. Noi vrem ceea ce ne aparţine, ca parte a actului de guvernare. Este Ministerul Afacerilor Interne, Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi a Corupţiei şi Procuratura Generală. În afară de aceste instituţii, noi nu avem pîrghii ca să luptăm cu corupţia, contrabanda şi toate celelalte”, a conchis Ghimpu.
 
 
Sursa: noi.md
0