603

Lupu îl apără pe Andrei Neguța

Președintele Parlamentului, Marian Lupu, îl apără pe Andrei Neguța, fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, și dezvăluie că acesta fost rechemat din funcție la insistența unei componente din AIE.

„Am citit personal acest interviu. Sunt de acord că este spațiu pentru interpretări, dar am văzut că nu a mers pe declarații de la prima persoană, dar pe comentarii a unor diferitor opinii din societate”, a declarat Lupu. 

El a precizat că problema identificării noului ambasador va fi pe larg discutată în AIE. „Încă nu am discutat. Urmează să decidem cine va fi următorul. Rusia e un partener important și acest subiect nu va trece fără discuții munuțioase în AIE”, a adăugat Marian Lupu.

Totodată, el nu a confirmat și nici nu a infirmat zvonurile precum că Zinaida Greceanâi ar putea fi noul ambasador al RM în Rusia. „Nu trebuie să anticipăm, să facem concluzii cu viteză prea mare. Mai bine să luăm mai mult timp pentru a adopta o decizie corectă”, a conchis Lupu. 

Ambasadorul RM în Rusia, Andrei Neguța, a fost rechemat din funcție după ce acum două două săptămâni a declarat că retragerea armatei armatei ruse din Transnistria ar pune în pericol atât Republica Moldova, cât şi întreaga regiune. 

Andrei Neguța a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia în 2009.
jurnal.md
0