990

Рогозин - пугало для молдаван

Urmăresc cu atenţie presa din rep. Moldova şi am fost uimit de importanţa care a fost acordată lui Rogozin. Dacă se mai lucra puţin probabil că devenea un fel de Bau Bau şi îl băgau jurnaliştii în folclor. În acest fel peste câţiva ani am fi speriat copiii spunândule că dacă nu sunt cuminţi vine Rogozin să îl ia.
Dar pe cine mai sperie Rogozin? A fost secretar rus pe lângă NATO. L-au demis pentru incompetenţă şi l-au trimis în rep. Moldova. De ce l-au demis? Pentru că acolo nu a speriat pe nimeni şi nu a reuşit nimic din ce şi-a propus. Teoretic el era cel care trebuia să negocieze scutul antirachetă pe care NATO îl va amplasa în estul Europei. Binenţeles că nu a reuşit nimic că doar România chiar anul acesta a semnat pentru scut.
Drept pedeapsă Putin l-a trimis să rezolve marea problemă universală a Rusiei: TransNistria, un teritoriu cu o importanţă binenţeles comparabila cu marile şi puternicele state din NATO. Se baza Putin pe el…. probabil ca să nu îl mai vadă ia dat un loc de concediu în TransNistria.
Rogozin vine şi sperie. Dacă era Rogozin atât de important nu mai stătea toată ziua pe facebook sau pe Twitter ca să scrie mesaje. Credeţi că Putin , Obama sau Băsescu cu asta se ocupă? Credeţi că Merkel şi chiar Filat au timp să dea replici pe Twitter la jurnalişti?
Rogozin ar trebui în mod normal să sufere. A plecat de la masa lui Obama, Merkel,.. ca să stea la masă cu … Sevciuk. De fapt a fost alungat acolo.
Deja trăiesc cu impresia că inclusiv în presa din Rusia el a scris ştirile din ziarele de mână a doua şi tot el le-a dat Like sau le-a trimis pe Facebook la persoane din rep. Moldova ca să se facă auzit.
Şi ce credeţi că va rezolva Rogozin? Vă spun eu că nimic şi istoricii şi politicienii ştiu asta prea bine. Problema TransNistriei a fost decisă la un nivel mai înalt, adică între Germania şi Rusia. Nu  e Rogozin cel care rezolvă ceva că nu poate.
Dacă aţi fi citit presa din România sau din orice stat occidental, nu aţi fi văzut o ştire care să marcheze importanţa acestei vizite. În România nici nu s-au mai obosit să dea o replică la prostiile debitate , sau NU, de Rogozin.
Aşa că haideţi să ne vedem de treabă că viaţa merge înainte şi după cum vedem chiar există viaţă după Rogozin.
http://www.curaj.net/?p=69072
0