511

Filat vrea audieri în Parlament despre raiderul la BEM


Vlad Filat va ieși mâine cu o declarație despre atacul raider de la Banca de Economii. Totodată, premierul susține că va insista să fie organizate audieri în Parlament pe acest caz. 

„Astăzi, la ora 15:00 ne convocăm în ședința Comisiei de stabilitate financiară pentru a discuta despre acest caz”, a anunțat Filat la ședința Guvernului.

El s-a arătat dezamăgit că până acum nu au pedepsiți responsabilii vinovați de atacul raider la Moldova Agroindbank. 

„Atunci toți au fost de acord că a fost un atac asupra sistemului financiar din R. Moldova, dar până acum niciun responsabil nu a fost identificat și pedepsit. În rezultat, avem din nou un caz concret la Banca de Economii”, a spus Filat. 

Autorităţile sunt incapabile să oprească atacurile de tip raider. În cazul Băncii de Economii, escrocii continuă nestingherit să vândă acţiunile furate anterior. Companiile off-shore, despre care se spune că aparţin prim-vicespicherului Vlad Plahotniuc, au reuşit, în mod miraculos, să transfere acţiunile pe care le deţineau ilegal pe conturile unor firme din Federaţia Rusă. 

Asta chiar dacă cele 19 la sută din acţiunile băncii, sustrase de la firmele Zilena Com şi Minerva, au fost blocate de instituţiile statului. Ca şi în celelalte cazuri, totul a început cu o decizie judecătorească emisă peste noapte de Curtea de Apel Chişinău, care a alertat atât conducerea Băncii Naţionale, cât şi Ministerul Finanţelor. 


jurnal.md

0