563

Chirtoacă către Rogozin: „Cu ce reintegrarea Republicii Moldova în URSS este mai bună ca unirea cu România?”

Emisarul Kremlinului, Dmitri Rogozin, a criticat cu orice ocazie politicienii de la Chișinău care se pronunță pentru unirea cu România. Totodată, diplomatul rus declară că oficialii moldoveni, care afirmă că țara noastră s-a aflat sub ocupația Rusiei distorsionează istoria.


De cealaltă parte, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă a ținut să-i dea o replică. „Nu prea am văzut declarații unioniste, la modul serios, în Republica Moldova. Nu este o problemă că-și mai spun unii părerile. Nu este niciun pericol. Vorbim despre integrarea europeană a RM”, a declarat Chirtoacă.

„De ce dânsul își exprimă așa de multe îngrijorări în privința respectivă, dar față de uniunea cu Rusia - nicio problemă. Uniunea Euroasiatică nu este altceva decât o reintegrare a RM în fosta URSS. Cu ce drept se află armată rusă pe teritoriul transnistrean?”, a adăugat acesta.

UNIMEDIA precizează că Dimitri Rogozin a fost numit pe data de 21 martie în funcția de reprezentant special al președintelui Federației Ruse pentru reagiunea transnistreană a R. Moldova. Ieri, 16 aprilie, în a doua zi de Paște, Dmitri Rogozin a sosit la Chișinău în cadrul primei sale vizite oficiale în Republica Moldova. Acesta s-a întâlnit cu președintele Nicolae Timofti, premierul Vlad Filat și vicepremierul Valeriu Lazăr.

0