946

Moody's a retrogradat rating-ul Nokia cu o treaptă

Moody's a retrogradat luni ratingul Nokia pentru datoriile pe termen lung cu o treaptă, la nivelul "Baa3", cu perspectivă negativă, din cauza declinului puternic, cu 16%, al vânzărilor de telefoane mobile din primul trimestru, care a provocat o scădere de 35% a veniturilor grupului finlandez, potrivitMediafax.
Ratingul datoriilor pe termen scurt a fost revizuit de la "Prime-2" la "Prime-3", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. 

Moody's consideră că problemele structurale cu care se confruntă Nokia pe segmentul telefoanelor mobile nu sunt uşor de rezolvat, cum ar fi creşterea cotei de piaţă înregistrată de producătorii de produse ieftine sau promoţiile oferite de operatorii chinezi.  
 
Declinul puternic al vânzărilor este în mod special un motiv de îngrijorare, având în vedere că divizia de telefoane mobile a Nokia a fost anul trecut principalul generator de venituri pentru grupul finlandez, cu o contribuţie de 1,5 miliarde de euro la profitul operaţional de 1,8 miliarde de euro 
 
point.md
0