653

Veronica Abramciuc: „Vopsesc ouă numai în culoarea roşie”


„De Paşti, vopsesc ouăle numai în culoarea roșie. Nu accept alte culori nu din motive politice, ci pentru că roșul simbolizează sîngele lui Hristos”, a declarat pentru TRIBUNA Președinta de onoare a PSRM, Veronica Abramciuc.
Întrebată despre cum sărbătorește Paștele, Veronica Abramciuc a spus că, în noaptea Învierii, nu merge la biserică, ci urmărește slujba religioasă în direct, la televizor.


„În zorii zilei de Paști mergem la cimitir, la mormintele celor apropiați – părinții și fiica. Luăm ouă, cozonac, agheasmă și sărbătorim alături de ei. Aceasta e deja o tradiție de ani de zile”, a menţionat ea.
Deputata a spus că, de asemenea, îl vizitează pe unicul părinte în viață – tatăl său, căruia îî duce coletul cu toate cele necesare pentru Paști.


Pînă anul acesta, Veronica Abramciuc cocea cozonac și pască, acum însă, din lipsă de timp, a decis că le va cumpăra. Totodată, ea a menţionat că, neapărat, va vopsi ouă și va pregăti bucate tradiționale.
Deși nu coace cozonac, ea vine cu o recomandare pentru gospodine și anume cu rețeta de cozonac a bunicii sale, conform căreia în cozonac se pune doar gălbenușul oului, lapte și unt, deoarece albușul îl face aspru.


tribuna.md

0