630

Vezi aici cum guvernanţii îşi măresc salariile

 În timp ce mai multe ţări din Uniunea Europeană iau măsuri de austeritate pentru a depăşi criza economică, Guvernul Republicii Moldova măreşte salariile şefului statului, preşedintelui Parlamentului, primului-ministru, miniştrilor,deputaţilor, judecătorilor şi procurorilor.

Modificările în acest sens la Legea cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar au fost operate de Guvern ieri.
Potrivit acestora, începând cu 1 iunie, curent, salariul şefului statului se va majora cu 6 mii de lei, astfel încât acesta va constitui 15 mii de lei. Cu 5 mii de lei va creşte și salariul președintelui Parlamentului. De la 1 iunie acesta va constitui 13 mii de lei. Tot atâta va primi și prim-ministrul.
 
Prim-vicepreşedintele Parlamentului va avea un salariu de 12000 de lei, vicepreşedinţii Parlamentului vor avea câte un salariu de 11600 de lei, iar preşedinţii Comisiilor parlamentare - 11200 de lei.
 
Salariul de bază al unui deputat va fi identic cu cel al unui ministru – de 10500 de lei, față de 7000 de lei, cât era anterior.
 
Tot 10500 va primi și primarul municipiului Chișinău.
 
Au fost majorate de asemenea salariile în cadrul primăriilor şi consiliilor.
 
Vezi aici întreaga listă cu salariile majorate propusă de Guvern.
 
eurotv.md
0