527

PL: Rusia se implică în treburile ţării noastre. VEZI ce spun autorităţile române


„Numirea lui Rogozin sfideaza integritatea teritoriala a Moldovei. Guverul ar trebui să respingă vizita lui Rogozin. Trebuie să luam atitudine politica. Toate fortele politice au trecut cu vederea peste acest lucru. Sunt pestru stabilirea relatiilor diplomatice, dar nu in acest mod. Ministrul de Externe de la Chişinău a depus eforturi insuficiente”.


Declaraţiile aparţin deputatului liberal, Ion Hadârcă, care a menţionat astăzi, 11 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, că statutul reprezentantului special în regiunea transnistriană, Dmitrii Rogozin, ar trebui să fie schimbat.
Întrebat dacă numirea lui Rogozin în funcţia sus numită, ar pune pe jar România, Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu susţine că nu pot fi făcute comentarii in legatura cu modul in care, intr-un stat sau altul se fac astfel de desemnari.


“E dreptul institutional al statului respectiv si respectam acest lucru. Dorinta noastra e sa avem cat mai multi parteneri de buna credinta, cu care sa dialogam pe teme sensibile, cum e cea a conflictelor inghetate, iar Transnistria este o astfel de zona. Pe acest palier, singura noastra speranta e sa putem intretine un dialog corespunzator si toti cei implicati sa contribuie la gasirea unor solutii cat mai rapide in formatul de negocieri 5+2”, a declarat oficialul român citat de ziare.com.


tv7.md

0