514

Filat, oprit la vama! Afla de ce

 
Vlad Filat, oprit la vama din aeroport! Nu pentru ca ar fi incalcat regulile de intrare in tara, ci pentru ca a avut probleme cu testarea unui terminal pentru pasapoarte biometrice. Premierul a vrut sa fie primul care probeaza noul sistem, dar i-a jucat festa.

Ministrul Pavel Filip a trecut fara probleme mai departe. Premierul insa a reusit abia din a treia incercare. "Se mai intampla, este inca nou, trebuie practica de utilizare", a spus Roman Revenco, Seful Serviciului Graniceri.
 
Cu ajutorul noului terminal de la aeroport, cei care detin pasapoarte biometrice vor putea trece vama in cateva clipe. Pentru a testa acest nou aparat insa, Vlad Filat si-a facut de dimineata si pasaport biometric. Angajatii de la Registru au venit in biroul lui de la guvern, pentru a-i lua datele.
 
Responsabilii de la registru spun ca ei se pot deplasa la domiciliul celor care vor pasaport biometric. Dar asta costa. Doar persoanele cu handicap nu platesc. "Pentru cei care nu au timp, aceasta procedura costa in jur de 420 de lei", a declarat ministrul Filip.
 
Ulterior, premierul a mers la intreprinderea Registru pentru a-si lua pasaportul. Deplasarea cu escorta a lui Filat, a creat ambuteiaje pe strazile din centrul capitalei. Venit la Registru, Filat a fost intampinat de angajati ca la cazarma. Acestia se ridicau rand pe rand in picioare.
 
Filat si-a primit noul pasaport in mai putin de o ora. Ministrul Filip recunoaste ca in cazul premierului s-au facut exceptii. De obicei, cel mai repede eliberarea noului pasaport dureaza in jur de 6-8 ore”, a spus ministrul Tehnologiei Informatiei.
 
Din ianuarie 2011, in Moldova se elibereaza doar pasapoarte biometrice. Costul unui astfel de document variaza intre 700 si 1400 de lei, in dependenta de termenul de eliberare.
 
inprofunzime.md

0