528

PROBE // Tkaciuk îl cunoștea pe Baghirov din 2008


După apariția filmului ”Operațiunea 7 aprilie”, Mark Tkaciuk a ieșit la rampă și susține că nu există nicio probă că el și Eduard Baghirov s-ar cunoaște.
”Nu poate fi nicio legătură între mine și escrocul acesta. Voi aduce mâine dovezi că Procuratura în loc să investigheze evenimentele din 7 aprilie, falsifică probe”, a declarat Tkaciuk, ieri seara, în cadrul emisiunii ”În Profunzime” de la Pro TV Chișinău.
În așteptarea probelor lui Tkaciuk, UNION vă prezintă alte probe care demonstrează că fostul consilier al lui Voronin îl cunoștea pe Baghirov încă din 2008.
Potrivit informațiilor de care dispunem și care, de altfel, au fost confirmate de procurorul care instrumentează dosarul lui Baghirov, Serghei Roșu, bloggerul rus a venit în R. Moldova încă în primăvara anului 2008. Acesta ar fi fost invitat de nimeni altul decât Mark Tkaciuk, pe atunci responsabil de campania electorală a PCRM pentru alegerile din aprilie 2009.
Informațiile noastre sunt confirmate și de câteva știri postate încă în 2008 pe siteul sluhoff.net. Astfel, la 17 decembrie 2008, pe acest site are o știre întitulată: ”Baghirov – camaradul lui Tkaciuk”.
Și fostul deputat PCRM, Vladimir Țurcan, a confirmat pentru UNION că Tkaciuk și Baghirov se cunosc din acea perioadă. Țurcan afirmă că Tkaciuk i-ar fi comandat lui Baghirov mai multe articole de propagandă.
Confirmarea acestor declarații ne-o aduce ziarul Puls, despre care se știe că este controlat de Tkaciuk. La 16 ianuarie 2009, în această publicație a apărut un material semnat de Eduard Baghirov, ”Moldova este țara în care în fiecare minut te bucuri de viață”.
Au mai urmat și altele în presa comunistă, dar și pe blogul scriitorului rus.
Țurcan susține că Baghirov nu a făcut parte din stafful electoral al PCRM, cel puțin la ședințele staffului, Baghirov nu a fost văzut.
Și totuși, Tkaciuk l-a angajat pe Baghirov pentru anumite servicii. Cel puțin așa reiese din conversația pe care o purta jurnalista Natalia Morari și bloggerul Eduard Baghirov încă la începutul anului 2009, pe platforma de comunicare livejournal.com.
Astfel, de ziua de naștere a Natalie Morari, pe 12 ianuarie 2009, Baghirov îi scrie: ”Felicitări. Salutări sponsorului nostru comun, Tkaciuk”. ”Să cer bani?”, îl întreabă Morari.
http://www.union.md/uinfo/actual/probe-tkaciuk-minte-cu-nerusinare-il-cunostea-pe-baghirov-din-2008

0