573

Tkaciuk: Drumul PG, MAI, SIS și al guvernării duce după gratii

Conducerea Procuraturii Generale, a Ministerului de Interne și a Serviciului de Informații și Securitate s-au dat de gol că sunt autorii filmului despre 7 aprilie în care se spune că Tkaciuk l-ar fi angajat pe bloggerul rus Eduard Baghirov să organizeze protestele și acum capii organelor de drept trebuie să-și dea demisia.

Declarațiile au fost făcute cu puțin timp în urmă de către un grup de fruntași ai PCRM, în frunte cu Mark Tkaciuk. Ei au susținut un briefing după ce Tkaciuk a fost astăzi la procuratură în legătură cu filmul „Operațiunea 7 aprilie”, în care se spune că Tkaciuk l-ar fi angajat pe bloggerul rus Eduard Baghirov să organizeze protestele.

„Autorul filmului despre 7 aprilie este Procuratura Generală. Acest film este, fără îndoială, un convoi al anchetei PG, iar această direcție a anchetei arată că procuratura încearcă să falsifice adevărul din 7 aprilie și să discrediteze PCRM”, a declarat deputatul Tkaciuk.

El a mai spus că în discuțiile cu procurorii a aflat că la PG nu există nicio dovadă că Tkaciuk și Baghirov se cunosc și nici dovezi precum că PCRM ar fi planificat evenimentele din 7 aprilie 2009. „Niciun fel de astfel de informații PG nu are și nu poate să aibă”, spune Tkaciuk.

Deși afirmă că filmul despre 7 aprilie este un fals total, comuniștii spun că nu-i pot da în judecătă pe autori. „Nu-i putem da în judecată pe autorii acestui film, pentru că nu-i știm, datorită falsificării lașe a vocii. Însă responsabilitatea pentru asemenea discreditare a PCRM o poartă PG, MAI, SIS și guvernarea. Au pornit pe un drum periculos și el duce după gratii”, a conchis deputatul.
jurnal.md
0