483

Lupu la sfat cu membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova


Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a avut astăzi, 9 aprilie, o întrevedere cu membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova în frunte cu ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove.


Subiectul principal al discuţiei a fost proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării, document care în ultima vreme este discutat intens în societatea noastră, inclusiv în mediul Bisericii Ortodoxe.
În numele Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Vladimir şi-a exprimat îngrijorarea faţă de consecinţele negative ce ar putea avea asupra societăţii adoptarea acestui proiect, care ar conţine noţiuni ce se referă la minorităţile sexuale, titrează moldpres.


Membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova au susţinut abordarea de către Preşedintele Legislativului a subiectului pe marginea proiectul de lege privind prevenirea şi combaterea discriminării, exprimîndu-şi recunoştinţa pentru înţelegerea şi bunăvoinţa cu care a avut loc întrevederea.


În cadrul întrevederii, s-a convenit ca reprezentanţii Bisericii Ortodoxe din Moldova să participe nemijlocit la discutarea proiectului de lege în cadrul comisiei parlamentare de profil, documentul urmînd a fi discutat şi în cadrul unei mese rotunde cu participarea largă a societăţii civile.


tv7.md

 

0