438

Au început demiterile la Guvern: Ilarion Popa – primul demis!

 

Prim-ministrul Vlad Filat i-a cerut vicepremierului Valeriu Lazăr, ministru al Economiei, să-l demită din funcţie pe viceministrul Economiei, Ilarion Popa, responsabil de sectorul energetic.


După cum relatează TRIBUNA, în cadrul şedinţei Guvernului, Premierul s-a declarat nemulţumit de modul în care s-a procedat în cazul negocierii unor noi contracte cu furnizorii de energie electrică din Ucraina şi din stînga Nistrului. Contractele cu aceşti furnizori au expirat la 1 aprilie. Negocierile continuă, iar potrivit unor informaţii, după aprobarea de către ANRE a noilor tarife, preţul la energia electrică furnizată Moldovei va creşte cu circa 13%.
Vlad Filat a cerut ca pe viitor contractele cu furnizorii de energie electrică să fie încheiate din timp, nu mai tîrziu de data de 1 ianuarie a fiecărui an.


De asemenea, Vlad Filat a cerut ministrului Afacerilor Interne, Alexei Roibu să demită toate persoanele vinovate de incidentul care a avut loc zilele trecute la vama Leuşeni. Atunci, un autocar care venea în Moldova a fost preluat de poliţişti în vamă şi însoţit pînă în capitală în baza unor informaţii precum că ar fi transportat substanţe narcotice.
Anterior, Premierul a declarat că vor urma şi alte demiteri la Guvern, inclusiv la nivel de miniştri. El a menţionat că minimum cinci miniştri trebuiesc schimbaţi în funcţii.


tribuna.md

0