434

Dodon nu mai vrea drapelul roș-albastru ?


Chiar dacă a venit anterior cu inițiativa de a organiza un referendum  național privind schimbarea simbolicii de stat şi înlocuirea tricolorului românesc prin drapelul moldovenesc al lui Ştefan cel Mare, astăzi liderul PSRM Igor Dodon afirmă că sunt prea multe referendumuri în R. Moldova.
În plus, socialistul nu mai este atât de sigur că drapelul roș-albastru este a lui Ștefan cel Mare și promite să clarifice situația.
„Am avut zilele acestea și vom mai avea întrevederi cu specialiști care să ne spună clar care este drapelul lui Ștefan cel Mare. La mijlocul lunii mai, PSRM va face  publică poziția sa vizavi de simbolurile identitare”, a precizat Dodon în cadrul unui briefeng de presă.
Liderul socialiștilor a criticat intenția PSD-ului de a desemna drept simbol al partidului drapelul roș-albastru, afirmând că nu au niciun drept să-și asume un simbol al identității.
„Un partid nu poate să-și asume dreptul moral de a considera ca simbol a partidului ceva care ne reprezintă ca națiune”, a concluzionat Dodon.
 ---------
Clovn

0