573

Filat îndeamnă preoții să nu discute despre minorități sexuale în post

Premierul Vlad Filat îndeamnă slujitorii bisericilor să se abțină de la discuțiile privind legea minorităților sexuale în perioada Postului Mare.

„Prea multe discuţii, prea multă speculaţie şi prea multă răutate există în acest sens, mai cu seamă că acum suntem în perioada când cu toţii ne pregătim, inclusiv sufletește, de sfintele Sărbători de Paşti”, a menționat Filat.

„Vin cu un apel, în primul rând, către cei care sunt chemați să slujească. Afându-ne în Postul cel Mare să se facă o pauză în a discuta în tonalitatea care există în ultima perioadă. Să lăsăm credincioșii să se pregătească de sfintele sărbători de Paști”, a conchis Filat.

Totodată, premierul a accentuat că „legea urmează să fie adoptată respectând criteriile generale din legislația europeană”.

Parlamentul moldovean va trebui să adopte legea Antidiscriminare pentru ca cetățenii Republicii Moldova să poată beneficia de un regim liberalizat de vize în UE. Pe de altă parte, reprezentanții bisericii, dar și unii politicieni sunt împotriva acestei legi.
jurnal.md
0