481

Filat și ambasadorul SUA, cu bicicletele prin țară

Premierul Vlad Filat și ambasadorul SUA la Chișinău, William Moser, au călătorit astăzi cu bicicleta pe o porţiune a drumului Sărăteni-Soroca. Este vorba despre porțiunea de drum care urmează să fie reabilitată în cadrul Programului „Compact”.

Filat și Moser au fost insoţiţi de câteva zeci de biciclişti, printre care secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, angajaţi ai Cancelariei de Stat, ai Corporaţiei Provocările Milniumului, ai Ambasadei SUA la Chişinău și mai mulţi copii ai reprezentanţilor corpului diplomatic. 

Bicicliştii au tranzitat localităţile Sărăteni, Ţinţăreni şi Negureni, prin care au făcut popasuri pentru a participa la prezentarea proiectului de reabilitare a drumului din localitate. 

La finalul călătoriei, premierul a dăruit bicicleta cu care a călătorit unui băieţel din localitatea Negureni, îndemnându-l să facă sport şi să meargă cu regularitate la şcoală. 

Traseul Sărăteni-Soroca, care are o lungime de 93 de km, va fi reabilitat în totalitate, fiind consolidat sistemul rutier, amenajate staţiile de aşteptare, trecerile pietonale, iluminate traseele în localităţile tranzitate, construite drumurile locale care facilitează accesul de la traseul reabilitat spre instituţiile de menire socială.

Porţiunea de drum Sărăteni-Soroca face parte din traseul naţional M2, care asigură legătura dintre Republica Moldova şi Ucraina. Acest sector de drum este utilizat de circa 300 de mii de persoane din peste 70 localităţi. Actualmente, starea drumului Sărăteni-Soroca este foarte rea, iar circa 60 la sută necesită reconstrucţie totală. 

Lucrările de reabilitare a celor 93 de km de drum se vor desfășura până la finele anului 2014. Valoarea totală a proiectului Reabilitarea drumurilor în cadrul Programului Compact este de circa 130 de milioane USD.








 
jurnal.md
0