3778

Cadoul lui Chirtoacă pentru Chişinău. Valea Morilor e gata în curând!

(foto) Încă o promisiune de la Chirtoacă: La vară vă invit la scăldat în lacul „Valea Morilor”

Foto: UNIMEDIA

Autoritățile municipale din Chișinău au promis că scăldatul în lacul „Valea Morilor” va fi posibil încă în sezonul estival din vara lui 2011. Promisiunea, însă, nu a fost respectată. Liderii Capitalei au un nou termen limită - „la vară”. Între timp, se lucrează de zor la amenajarea lacului. De jur împrejurul bazinului acvatic se pune pavaj și gard de protecție, iar până la sfârșitul anului va fi instalat și iluminatul decorativ.

Albia lacului „Valea Morilor” a fost consolidată cu un brâu de beton. Acum se muncește din greu la trotuarul din jurul bazinului acvatic (în total vor fi 12 mii m² de pavaj) și se instalează gardul (2100 metri). „Ultimul este prevăzut ca și măsură de protecție pentru pietoni. Preconizăm ca până la finele anului să fie gata și iluminatul decorativ. Anul viitor va fi amenajat spațiul verde, toate scările din parc”, a menționat Roman Sofroni, șeful Direcției construcții capitale.


„Cum se face cald vă invit pe toți la scăldat”, a spus la rândul său, primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. 

UNIMEDIA precizează că pentru amenajarea lacului „Valea Morilor”, din bugetul municipal au fost alocate în jur de 87 milioane lei. Din 2006 și până acum s-au cheltuit deja 60 milioane. Până în 2009, a fost escavat 500 mii m² de nămol (42 milioane), au fost amenajate cele două decantoare, ecuatoriul plajei, au fost amenajate râulețele Nagornîi și Durlești.

Iluminatul decorativ, pavajul, gardul de protecție și brâul de beton al lacului au costat bugetul Capitalei alte 46 milioane lei.

Sursa: UNIMEDIA

 

 

BRAVO CHIRTOACA!!!
 

0