432

Nicolae Timofti, acuzat că își promovează rudele

La doar patru zile de la învestirea în funcție, preşedintele Nicolae Timofti este acuzat că îşi promovează rudele în funcţii de conducere.

Acuzația vine din partea comuniștilor, care spune că Timofti vrea să-l facă pe cumnatul său vicepreşedinte al raionului Floreşti.

Potrivit comuniștilor, consilierii AIE din Floreşti încearcă să demită ilegal conducerea raionului, cu votul majorităţii simple a consilierilor. O eventuală demitere poate avea loc doar cu votul a 2/3 dintre consilieri.

„Președintele face un prim-pas strâmb. Este un atac asupra autorităților publice locale ale raionul Florești. Se încearcă înlăturarea conducerii raionului pentru a elibera locul pentru cumnatul lui Timofti”, a declarat deputatul comunist Artur Reșetnicov, în cadrul unei conferințe de presă.

Reșetnicov l-a acuzat de implicare și pe fostul primar de Florești, Iurie Țap, actual deputat pe listele PLDM. „Iurie Țap are un rol sumbru tot acest atac”, a adăugat Reșetnicov.

În cadrul aceleiași conferințe, vicepreședintele raionului Florești, Anatol Cărbune, a declarat că „la Florești s-ar putea repeta istoria RM, ca la conducere să vină un sistem oligarhic”.

Totuși comuniștii au refuzat să dea nume concrete în cazul presupusului atac din consiliul raional Florești.

Nicolae Timofti nu a comentat deocamdată acuzaţiile. 
 
jurnal.md
0