444

Comuniştii au primit încă o lovitură. Ce va urma?

 
După ce acum o săptămînă Parlamentul a reuşit alegerea Preşedintelui ţării, în pofida protestelor Partidului Comuniştilor, care consideră că actualul Legislativ este nelegitim şi trebuie dizolvat, astăzi opoziţia a mai primit o lovitură – proiectul iniţiat de PCRM privind demiterea lui Marian Lupu din funcţia de Speaker a fost respins.
 
După cum relatează TRIBUNA, comuniştii nu au fost prezenţi la şedinţa Legislativului, ei boicotînd activitatea parlamentară deja de mai multe săptămîni.
 
În lipsa lor, restul deputaţilor au audiat un raport al Comisiei juridice, pentru numiri şi imunităţi a Parlamentului, care a considerat că argumentele comuniştilor privind demiterea lui Marian Lupu sînt neîntemeiate. Comisia a făcut trimitere şi la decizia de luni a Curţii Constituţionale, care a validat mandatul noului Preşedinte al republicii. În opinia membrilor Comisiei aceasta este încă o dovadă că Parlamentul este legal şi că Marian Lupu nu a avut nici un motiv să dispună dizolvarea lui.
 
Comuniştii, de asemenea, au cerut demiterea Guvernului. Parlamentul urmează să examineze această solicitare în perioada imediat următoare.
 
tribuna.md
0