422

Comuniştii riscă să fie scoşi în afara legii


Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) riscă să fie scos în afara legii. Aceasta dacă Parlamentul va da curs solicitării Consiliului Unirii, constituit recent la Chişinău, care a adresat deputaţilor un apel „să respecte documentele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și să scoată în afara legii partidele de sorginte comunistă”.
 
După cum relatează TRIBUNA, autorii apelului atrag atenţie asupra faptului că ideologia comunistă „a stat la baza crimelor împotriva umanității, în urma cărora au pierit peste 1 milion de oameni, numai  în spațiul dintre Prut și Nistru”.
 
„Tocmai de aceea, aceste partide au fost declarate ilegale în anul 1991 și trebuie să rămînă ilegale, chiar dacă au fost repuse, ulterior, în drepturi, în mod abuziv. La fel cum s-a procedat în alte state din ex-URSS, astăzi membre ale NATO și UE, să fie condamnate crimele regimului totalitar comunist, să fie interzise simbolurile comuniste, care reprezintă o ideologie la fel de criminală ca și cea nazistă, să fie demolate monumentele comuniste din regimul totalitar sovietic”, se mai spune în documentul citat.
 
Prin acelaşi apel, Consiliul a cerut Guvernului „să înceteze, prin deciziile factorilor puterii, să persecute opțiunile unioniste ale cetățenilor ce pledează pentru Unirea cu România, să respecte principiile statului de drept și Convenția Europeană a Drepturilor Omului”.
 
tribuna
0