564

EXCLUSIV // Vezi ce femeie vrea Ghimpu în funcţia de preşedinte al ţării

Liberalul Mihai Ghimpu nu agreează candidaturile propuse de colegii săi din Alianţa pentru Integrare Europeană, iar drept rezultat, cu trei zile înainte de expirarea termenului de înscriere a candidaţilor în cursă, a scos un as din mânecă, mai exact a propus un candidat pentru funcţia de preşedinte al ţării.
 
Surse din cadrul AIE au declarat pentru UNION că declaraţia lui Ghimpu, precum că în funcția de președinte va fi aleasă o femeie, dar nu Veronica Bacalu, are la bază temei. „Pe ultima sută de metri, PL a venit cu o propunere pentru funcţia de preşedinte. Este vorba de Lilia Snegureac, care a activat 14 ani în calitate de directoare a Centrului de Informaţii a Consiliului Europei la Chişinău”, ne spune sursa noastră.
 
Totuşi, aceeaşi sursă din cadrul AIE a mai adăugat că sunt şanse minime ca PD să accepte candidatul propus de Ghimpu, deoarece în cazul acesta “grupul Dodon” nu ar participa la votarea acestuia.
 
Actualmente, Lilia Snegureac ocupă funcţia de şef de Cabinet al premierului Vlad Filat. Este în această funcţie de trei luni, iar după desfiinţarea Centrului de Informaţii a Consiliului Europei a stat mai mult timp pe bară. Mai mult, Lilia Snegureac declara anterior că cei de la Consiliul Europei au rămas surprinşi că după desfiinţarea Biroului de la Chişinău nimeni nu i-a propus un loc de muncă în structurile de stat. 
 
union.md

0