482

Wikileaks: Vizita lui Biden a fost o acţiune de PR?

Un mesaj secret trimis agenţiei Stratfor privind vizita vicepreşedintelui american Joe Biden la Chişinău a fost dat publicităţii de Wikileaks.


"Vizita lui Joe Biden în Rusia a avut drept scop resetarea relaţiilor cu Moscova, pe când vizitile vicepreşedintelui american în Finlanda şi R. Moldova au fost organizate pentru a "echilibra" mesajul transmis regiunilor (e o procedură obişnuită pe care o urmează americanii când are loc o vizită de nivel înalt la Moscova: ei ajung concomitent şi în Europa de Est, ţările baltice sau Ucraina, Georgia...în funcţie de situaţie). Prin urmare, nu trebuie să ne aşteptăm la ceva important de la această vizită în R. Moldova-e o vizită de protocol şi PR. 


Posibil că subiectul Transnistriei va fi discutat (în contextul iniţiativelor statelor europene), dar nu vor urma mari schimbări. 
 
Dacă moldovenii vor lua în consideraţie la modul serios mesajele privind consolidarea partidelor ne-comuniste şi promovarea reformelor în toate domeniile, aceasta va fi cea mai mare realizare a acestei vizite.


timpul.md

0